fbpx

Ursvik Ultra 75km 2010

Länge har sidan varit mer eller mindre uppdaterad av senaste händelserna. Detta skall det dock bli ändring på framöver har jag tänkt mig. Senaste som hänt är att jag har uppdaterat layouten och fyllt på med nya bilder i galleriet.

Under vintern har jag tagit mig an ett stort projekt att träna mot och det har varit Ursvik Ultra 75km. Ett löplopp som gick av stapeln mellan 27 och 28 mars på natten, med start midnatt. Det är ett varvlopp på Ursviks extremspår som det heter på 15km med 5 varv. Denna gång gick det inte riktigt som det var tänkt utan jag fick bryta loppet efter 45km tyvärr.

Föret var av snömodd runt hela spåret vilket gjorde att för mycket sladdande och snetrampande med fötterna skapade irritation i fotlederna. Detta var mindre kul för redan efter 15km var min högerfot irriterad och det blev allt värre fram till 38km då jag trode det hade släppt men i ett kort ögonblick tappade jag koncentrationen i en uppförsbacke och trampade snett. Detta gjorde att jag avbröt loppet vid varvning så att inte fötterna fick ta mer stryk än de redan hade gjort. Bättre att inte skada sig och förstöra sässongen som kommer för loppet kommer fler gånger och tuffare förhållanden är svårt att få. Regn hela natten och snömodd var ingen lätt match att springa i. Jag stannade på 5h46m vid 45km, det vill säga tuff bansträckning och tunglöpt före.

 

Får se vad som blir nästkommande projekt framöver, redan lite sugen att springa Munkastigens trailrun igen. Vi får se vad som händer men den hänger löst i luften just nu för mersmak har jag fått.

 

{iframe width="465" height="548" frameborder="0" src="http://connect.garmin.com:80/activity/embed/28333592"}{/iframe}

© 2022. All Rights Reserved.